Selecteer een pagina
Minder vergaderen in 2019

Minder vergaderen in 2019

Hoeveel van je kostbare tijd ga je weg-vergaderen in 2019?
Dit is meteen een van de belangrijkste vragen dit je komend jaar zult moeten beantwoorden, als je een productief jaar wilt hebben..

Tijd is onze kostbaarste resource. En toch gaan we ermee om alsof het niet op kan. Een van de grootste boosdoeners is vergaderen. We vergaderen simpelweg teveel. En bereiken (daardoor) te weinig.
Meestal worden aan het begin van het jaar heel veel (overbodige) vergaderingen ingepland. En dus is dit de tijd om in te grijpen en weer baas te worden over je eigen tijd.
Kijk goed welke vergaderingen je kunt schrappen. En doe dat dan ook.

3 tips om te helpen:

  1. Vergader alleen als er een noodzaak is. Schrap periodieke (gewoonte-)vergaderingen.
  2. Stel voor jezelf een vergaderquotum in: een maximaal aantal uren dat je per dag aan vergaderingen wilt besteden (hoe minder hoe beter).
  3. Stel een vergadervrije tijd in: bijv: vergaderen mag alleen na 14.00 uur. Dat geeft je al 5 uur per dag voor productief werk (als je om 9.00 begint).

TIJDELIJK GRATIS

Om te helpen ontgaderen richtte ik eerder het Platform Tegen Nodeloos Vergaderen op. Het bijbehorende e-handboek Minder Vergaderen staat boordevol praktische tips, kost normaal 4,95, maar is t/m 6 januari van 2019 GRATIS te downloaden!

Je verzilvert dit aanbod in onze webshop door bij het afrekenen de code “Happy2019” in te voeren. Het af te rekenen bedrag komt dan op 0 euro. En je kunt het e-book meteen downloaden. Veel leesplezier!